slider-jacquet-kleur
slider-jacquet-kleur-03
slider-jacquet-kleur-02
slide-beeld02

Jacquet huren

Heeft u binnenkort een speciale gelegenheid waar u net in pak wilt verschijnen, maar weet u dat u een jacquet niet vaker gaat dragen? Dan kan het huren van een jacquet voor u zeker een uitkomst zijn. Het huren van een jacquet is namelijk goedkoper dan er één precies op maat laten maken en te kopen, om het vervolgens in uw kast te laten hangen. Bij Sir Anthony kunt u een jacquet huren, inclusief bijbehorende accessoires, voor een vriendelijke prijs.

Waaruit bestaat een jacquet?

Een jacquet bestaat uit een jas, een broek, een stropdas en een overhemd. De jas van het jacquet is meestal zwart, maar bij trouwerijen eventueel ook grijs. De broek is zwart/grijs gestreept. Bij het jacquet draagt u een stropdas of plastron, een overhemd met een liggend boord en blinde sluiting of met een opstaande boord. Bij een jacquet draagt u altijd een overhemd met een dubbel manchet en, bij voorkeur, zilveren manchetknopen. De kleur van het vest, de hoge hoed, handschoenen en sokken hangt af van de gelegenheid en is bij trouwerijen vaak grijs. De bruidegom mag ook voor een gedessineerde vestset kiezen en de kleuren van het overhemd, de das en het vest aanpassen aan de kleuren die de bruid draagt. De dame die de heer in jacquet vergezelt, draagt een mantelpakje of een lange japon. Daarbij kunt u, zeker tijdens een trouwerij, een hoed en handschoenen dragen.

Wanneer jacquet huren?

Voor een speciale gelegenheid wordt er wel eens een jacquet gedragen. Een jacquet hoort u alleen overdag te dragen, bijvoorbeeld als één van uw naaste familieleden of vrienden trouwt. Ook bij officiële ontvangsten of traditionele begrafenissen is een jacquet gepast. Nieuwe ambassadeurs die hun geloofsbrieven bij de koningin gaan aanbieden, dragen ook een jacquet. Krijgt u een uitnodiging voor een bijeenkomst, waar de dresscode ‘morning suit’ is, dan is het gewenst dat u in een jacquet verschijnt. Bij Sir Anthony kunt u een jacquet kopen, maar dus ook huren. We zijn op de hoogte van de etiquette en zullen u dan ook zeker adviseren wat wel en niet passend is bij de gelegenheid of bij het dragen van een jacquet.

Sir Anthony: betaalbare gelegenheidskleding

Naast het huren van een jacquet, kunt u bij ons ook terecht voor het huren van smokings en rokkostuums. Daarnaast bieden we deze pakken ook te koop aan en kunnen bruidegoms ook goed bij ons slagen voor vriendelijke prijzen. Ervaar het zelf!

Kom langs bij onze zaak in Rotterdam

Sir Anthony is gevestigd in Rotterdam. Onze zaak zit maar 400 meter van het Centraal Station af en 50 meter van parkeerplaats Doelen. Of u nu met het Openbaar Vervoer komt of met de auto, we zijn zeer goed bereikbaar. Ook hoeft u niet op afspraak te komen. Bent u dus een dagje Rotterdam, kom dan gerust bij ons binnen lopen wanneer het u past. Iedere dag van de week, ook op zondag, zijn we tot 17.30 uur geopend. We ontvangen u en uw gezelschap graag met een kop koffie en zullen u adviseren waar we kunnen.

Sir Anthony


Van Oldenbarneveltstraat 129a
3012 GT Rotterdam

Telefoon: 010-4362278

info@siranthony.nl
www.siranthony.nl

Bezoek ons


Openingstijden:

Zondag & Maandag: 11.00 tot 17.30 uur
Dinsdag t/m Zaterdag: 9.00 tot 17.30 uur